Bakistips
Jag höll mig nykter igår så jag behöver minsann inte äta bakismat. Men för er som var ute och hade lite för roligt igår så bjuder jag här på mitt bästa mattips.
Ta en valfri hamburgare, ju större desto bättre, och börja fräsa på den i stekpannan.
Medans den ligger och svettas plockar du fram ett pitabröd som du delar så det blir som ett hamburgerbröd.
Någon minut innan burgaren är klar sänker du värmen och häller på en massa BBQ-sås som den får plaska runt i.
Här gäller det att vara försiktig har jag lärt mig. Ytan i stekpannan där burgaren inte har legat är extremt varm och när du häller på sås där kommer det skvätta och ryka rejält. Jag vet inte riktigt om det går att undvika, men var beredd på att ta ett skutt bakåt och ha fläkten på högsta läget. Mina stackars underarmar och händer fick miljoner små stekheta droppar med sås på sig, det vill ni undvika.
Vänd burgaren ett par gånger så såsen steks in i ytan.
När det äventyret är klart stänger du av värmen och lägger på några skivor ost som får smälta medans du plockar fram resten.
Sedan är det bara att lägga allt mellan bröden och äta den varsamt. Som måltidsdryck passar oboy helt fantastiskt bra, inte många vet att det är det bästa man kan dricka till burgare.
Ta en valfri hamburgare, ju större desto bättre, och börja fräsa på den i stekpannan.
Medans den ligger och svettas plockar du fram ett pitabröd som du delar så det blir som ett hamburgerbröd.
Någon minut innan burgaren är klar sänker du värmen och häller på en massa BBQ-sås som den får plaska runt i.
Här gäller det att vara försiktig har jag lärt mig. Ytan i stekpannan där burgaren inte har legat är extremt varm och när du häller på sås där kommer det skvätta och ryka rejält. Jag vet inte riktigt om det går att undvika, men var beredd på att ta ett skutt bakåt och ha fläkten på högsta läget. Mina stackars underarmar och händer fick miljoner små stekheta droppar med sås på sig, det vill ni undvika.
Vänd burgaren ett par gånger så såsen steks in i ytan.
När det äventyret är klart stänger du av värmen och lägger på några skivor ost som får smälta medans du plockar fram resten.
Sedan är det bara att lägga allt mellan bröden och äta den varsamt. Som måltidsdryck passar oboy helt fantastiskt bra, inte många vet att det är det bästa man kan dricka till burgare.
Kommentarer
Trackback